Terapötik Oyun Atölyelerimize oyun terapistimiz tarafından yapılan psikolojik tarama ile başlıyoruz; her çocuğun ruhsal dünyasında keşfe çıkıyor böylece onu daha yakından tanıyoruz. Minik dostlarımız bizim için çok kıymetli! Her biriyle özel olarak ilgileniyoruz, sıkıntıları varsa can kulağıyla dinliyor çözebilmek için anne ve babalarıyla iş birliğine giriyoruz.


En büyük derdimiz, her çocuğun içinde saklı o cevhere ulaşmak ve daha da parlasın diye elimizden geleni yapmak! Çocuklarımızın yetenek ve sınırlarını fark etmelerini sağlamak, gerektiğinde yardım isteyebilmelerini teşvik etmek, kendilerine ve dünyaya olumlu düşüncelerle yaklaşmalarını desteklemek amacıyla düzenlenecek Terapötik Oyun Atölyeleri sonrasında ebeveynlere, çocuklarda ilgili temayı geliştirmek adına neler yapabileceklerine dair ebeveyn bilgilendirmesi ve Terapötik Atölye Karnesi verilmektedir.
Atölyelerimiz toplam 8 başlıktan oluşmakta olup içeriği psikolog – oyun terapistimiz tarafından çocukların gelişim düzeylerine ve psikolojilerine uygun olarak üretilmiştir.
Fazla hareketli çocuklar, çok inatçı çocuklar, çok içe kapanık çocuklar, zor günler geçiren çocuklar ve daha nicesi için pratik, eğlenceli öneriler ve etkinliklerle dolu bir atölye! Çocuklar duygularını önce ifade ederler sonra duygularıyla ilgili bilgi sahibi olurlar. En son da dengelemeyi öğrenirler. Bu atölye zorlu duygularla ve stresle baş etmeye çalışan çocuklara yardımcı olmak için hazırlanmıştır. İçeriğinde eğlenceli aktiviteler, terapötik oyunlar vardır.
Çocukların duygusal gelişimi, diğer bütün gelişimlerine eşlik ederek çocuğu yetişkinliğe hazırlar. Bir çocuğun kişisel duygularını yönetebilmesi, başkalarının duygu ve ihtiyaçlarını anlaması ve pozitif ilişkiler kurabilmesi için güçlü bir temel oluşturması gerekir. Çocuğa iyi bir rehber olmanın ve hayata hazırlamanın yolu duyguları keşfetmekten geçer. Çocuklar büyüdükçe ve farklı durumlara maruz kaldıkça duygusal yaşamları da daha karmaşık hale gelir. Dolayısıyla, bir dizi duyguyu yönetmek için geliştirilen beceriler, uzun vadede çok önemlidir.
Bu atölyede çocuklarda 4 temel beceriyi geliştirmeyi hedefliyoruz:
- Duyguların neler olduğunu öğrenmek
- Nasıl ve neden gerçekleştiklerini anlamak
- Kendi duygularını ve diğerlerinin duygularını tanımak
- Bunları yönetmenin ve otokontrolün etkili yollarını geliştirmek
Kaygılı çocuklar aile içi ve sosyal ilişkilerde, gündelik yaşamda önemli zorluklar yaşarlar ve hayat zamanla bu çocuklar için kaldırılamaz bir yük halini alabilir. Terapötik oyun atölyesinde miniklerimiz kaygı duygusunu anlamayı, fark etmeyi ve yönetmeyi keyifle oyun oynarken öğrenirler. Bu onların kendi güçlerini de anlamalarını ve hayatla baş etmedeki becerilerini de ortaya çıkartır. Devamında psikoloğumuzun vereceği öneriler günlük hayata dahil edildiğinde kaygı sorunlarına yönelik sorunlar önemli ölçüde azalacaktır.
Sizin de çocuğunuz sürekli gergin ve diken üstünde hissediyor, kolay kızıyor, uykuya dalamıyor, dinginleşemiyor ve pireyi deve yapıp hemen endişeleniyorsa atölyemize bekliyoruz!
Çocuklar büyüdükçe ve farklı durumlara maruz kaldıkça duygusal yaşamları da daha karmaşık hale gelir. Dolayısıyla, bir dizi duyguyu yönetmek için geliştirilen beceriler uzun vadede çok önemlidir.
Bu atölyede çocuklarda 4 temel beceriyi geliştirmeyi hedefliyoruz:
- Kaygı duygusunun ne demek olduğunu öğrenmek
- Kaygının nasıl ve neden geliştiğini anlamak
- Kaygılanınca bedeninde olan değişimleri fark etmek
- Kaygıyı yönetmenin ve otokontrolün etkili yollarını geliştirmek
Çocuğun kendi becerilerinin farkında olması, sınırlarını bilmesi, gerektiğinde yardım almaktan çekinmemesi, kendine karşı iyi ve olumlu hisler beslemesi olarak da tanımlayabileceğimiz özgüven, doğumla birlikte gelişmeye başlayan, hayat boyu gelişimini devam ettiren bir olgudur.
Özgüven gelişimi bir süreçtir ve istikrar gerektirmektedir. Bu bağlamda Özgüven Terapötik Oyun Atölyesi sonrasında Psikolog Beyza Öztürk tarafından ebeveynlere çocuklarda özgüveni geliştirmek adına neler yapabileceklerine dair bilgilendirme kitapçığı verilecektir.
Bu atölyede çocuklarda 3 temel beceriyi geliştirmeyi hedefliyoruz:
- Çocukların yetenek ve sınırlarını fark etmelerini sağlamak
- Gerektiğinde yardım isteyebilmelerini teşvik etmek
- Kendilerine ve dünyaya olumlu düşüncelerle yaklaşmalarını desteklemek
Çocukların ağlamaları ve öfke nöbetleri anne babalar için başa çıkması en zor konulardan biridir. Terapötik oyun atölyesinde miniklerimiz öfke duygusunu anlamayı, fark etmeyi ve yönetmeyi keyifle oyun oynarken öğrenirler. Bu onların kendi güçlerini de anlamalarını ve hayatla baş etmedeki becerilerini de ortaya çıkartır. Devamında psikoloğumuzun vereceği öneriler günlük hayata dahil edildiğinde öfke sorunlarına yönelik sorunlar önemli ölçüde azalacaktır.
Çocuklar büyüdükçe ve farklı durumlara maruz kaldıkça duygusal yaşamları da daha karmaşık hale gelir dolayısıyla bir dizi duyguyu yönetmek için geliştirilen beceriler, uzun vadede çok önemlidir.
Bu atölyede çocuklarda 4 temel beceriyi geliştirmeyi hedefliyoruz:
- Öfke duygusunun ne demek olduğunu öğrenmek
- Öfkenin nasıl ve neden gerçekleştiğini anlamak
- Öfkelenince bedeninde olan değişimleri fark etmek
- Öfkeyi yönetmenin ve otokontrolün etkili yollarını geliştirmek
Süper gücünü küçük çocuklara öğretmek isteyen bir süper kahraman olan “Otokontrol” ile tanışın! Öfke duygusunun bu yeni süper güce karşı hiçbir şansı olmayacak!
Çoğu anne-baba, çocuklarının belli değerler edinmesi için uğraşır. Onları geleceğe hazırlayacak en önemli vasıflardan birinin sorumluluk duygusu olduğunun farkındadır. Öte yandan sorumluluk bilinci akademik hayat için kilit rol taşır. Hayatın her alanında seçimler vardır. Bir karar vermek diğer seçeneklerden vazgeçmeyi ve yaptığı seçimin sorumluluğunu almayı da beraberinde getirir. Karar verebilmek, hele hızlı karar verebilmek önemli bir özelliktir ve bu özelliği kazanmış kişilerin hayatları daha kolaydır.
Sorumluluk sahibi bir çocuk kendi yaşına uygun kararlar alabilir, kendi görevlerinin farkındadır ve yerine getirmekte sıkıntı yaşamaz, kendine güveni tamdır ve başkaları ile kendi sorumluluklarının ayrımını yapabilir.
Bu atölyede çocuklarda 4 temel beceriyi geliştirmeyi hedefliyoruz:
- Yaşına uygun karar alabilme becerisini geliştirmek
- Sorumluluk ve özgüven bilinci aşılamak
- Yaptığı seçimin sorumluluğunu alabilme yetisini geliştirmek
Her ebeveyn, çocuğunun başkaları ile olumlu etkileşimleri başlatmasını ve sürdürmesini ister. Çocuklarda sosyal beceri gelişimi en az diğer gelişimsel basamaklar kadar önemlidir. Çocukların akranları ile arkadaşlık kurabilmesi, kendini rahatça ifade edebilmesi ve gerektiğinde de hakkını savunabilmesi oldukça önemlidir.
Doğumdan itibaren çocukların sosyalleştikleri ortamlar genişleyerek çeşitlilik kazanır. Çekirdek ailede başlayan bu süreç, çocuğun anne ve babasıyla kurduğu güvenli ilişki ile sağlam temellere oturur. Bu süreçle beraber ebeveynlerin sosyal beceriler konusunda çocuklarına rol model oldukları dönem başlar. Yaşlarının büyümesiyle okul, kurs ve spor etkinlikleri gibi farklı ortamlara giren çocuklar, ailelerinden aldıkları bu eğitimi pekiştirmek için pek çok fırsatla karşılaşırlar.
Bu atölyede çocuklarda 4 temel beceriyi geliştirmeyi hedefliyoruz:
- İlişkiyi başlatmak ve sürdürmek
- Grupla bir işi yürütmek
- Duyguları anlamaya yönelik beceriler geliştirmek
- Plan yapma ve sorun çözme becerileri
Sözü geçen alanların bir ya da birkaçında sıkıntı yaşayan çocuklar, doğru iletişim kurmakta problem yaşayabilir ve sosyal hayatta zorluk çekebilir.
Bazen çocuklar olumsuz bir olayla karşı karşıya kaldığında üstesinden gelemez, eski haline dönmekte zorlanır. Her ebeveyn çocuğunun karşılaştığı zorluklardan en az derece etkilenmesini, az zarar görmesini ister. Bunun mümkün olması için çocuğun psikolojik dayanıklılıklarını desteklememiz gerekir.
Bu atölyede çocuklarda 5 temel beceriyi geliştirmeyi hedefliyoruz:
- Değişen yaşam koşullarına uyum sağlayabilmek
- Olumsuz, istenmeyen koşullar ve durumlarla baş edebilmek
- Sıkıntılı olaylardan daha az etkilenmek
- Zorlu durumlarda alternatif yolları görmek
- Problem çözme ve kriz yönetme
Dikkat, çocukların okul başarısını, sosyal becerilerini ve kişisel gelişimini etkileyebilen önemli bir faktördür. Dikkat eksikliği ise pek çok sorunu beraberine getirir. Dikkat ve zeka oyunları sayesinde beynimizi de kaslarımız gibi egzersizlerle güçlendirmek mümkündür. Çabuk öğrenmede geleceğin metodu “Akıl ya da Zeka Oyunları” dır. Akıl oyunları problem çözme becerimizi de geliştirir. Zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan “Zeka Oyunları” geleceğin eğitim metodudur.
Bu atölyede çocuklarda 4 temel beceriyi geliştirmeyi hedefliyoruz:
- Çocukların dikkat, hafıza ve zeka becerilerini geliştirmek
- Dikkatsizlikten dolayı yapılan hataları azaltmak
- Hafızalarını güçlendirmek
- Motivasyon ve özgüvenlerini arttırmak
Sizin de çocuğunuz derslere odaklanmakta güçlük çekiyor, anlatılanları dinlerken bir anda başka hayallere dalıyor, dış uyarıcılardan kolay etkileniyor, ilgisi hızlı dağılıyor, eşyalarını koyduğu yeri unutuyor ve basit detayları gözden kaçırıp hata yapıyorsa dikkati güçlendirmenin yollarını birlikte öğrenmek için atölyemize bekliyoruz.