Matematik hayatımızın olmazsa olmazıdır. Ancak pek çok çocuğun matematiğe ön yargısı da göz ardı edilemez. Klasik eğitim ile çocukların ön yargıları yerine sevdirerek eğlenceli hale getirmek çok da kolay değil. Matematiği sevdirmek, önemini anlatabilmek için örnekler vererek, doğrudan matematik ile yaşamı iç içe geçirmek ve çocukları da bu dünyanın ortasına almak gerekir. Gezgin Çocuk eğitmenleri olarak bu düşünceler ile çeşitli atölyeler tasarladık.
Matematiksel Düşünme
Matematiksel düşünme, tam anlamı ile bilginin analiz edilmesi ve uygulanmasıdır. Çocuklarımızın bu beceriye sahip olması, gelecekleri için oldukça önem taşır. Atölyeler sırasında öğrenciler hem özgün fikirler üretme konusunda destekleniyor hem de bilgi ve fikirlerini analiz ederek uygulamaya geçebiliyorlar.

Matematiğin Geleceği
Matematik hayatımızda her zaman var olmaya devam edecek ve kullanım alanları ile ilgili çeşitlilik artabilecektir. Bu durum öğrenciler için matematiğin bir olmazsa olmaz olduğu anlamına geliyor. Matematiğin geleceği atölyesinde ise çocuklarımız, hem matematiği daha yakından tanıyacak hem de geleceği ile ilgili bilgilere sahip olup uygulamalar gerçekleştirebilecektir.
Donguri Matematik
Donguri matematik Japon matematik sistemidir. Amaç soruları ile çocukların düşünce becerisini ölçmek değildir, bu becerilerinin geliştirilmesi hedeflenir. Hem okuma ve anlama hem de mantıksal düşünme becerisi bu yöntem ile geliştirilebilecektir. Öğrenmeyi kalıcı hale getirmek için de çocukların keyifli zaman geçirmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Matematiğin Tarihi
Matematiğin tarihini anlamak, tarih dersine çalışmaktan ziyade, matematiğin özünü anlamaktır. Bu aynı zamanda öğrencilere matematiği sevdirmenin de eğlenceli bir yolu olarak kabul edilebilir. Matematikte öne çıkan isimlerin hayatlarını ve matematiğe olan yaklaşımlarını görmek öğrencilerin ilgisini çekerek temelde sistemi anlamalarını kolaylaştıracak. Hem tarihi karakterler hem tarihi olaylar hem de matematiğin temel sistemleri bu atölyenin bir parçası olacaktır. Gezgin Çocuk eğitmenleri tarafından özenle planlanan atölye, çocuklarınızın eğlenceli zaman geçirirken öğrenmesi ve de matematiği sevmesini sağlayacaktır.
Kriptoloji
Kriptoloji, pek çok soruyu ve konuyu içeren bir atölye ile gerçekleştirilir. “Bilim ve şifre nedir?”, “Sayılar ve matematik nedir nasıl kullanılır?” ve daha fazla soruya cevap verirken çocukların da düşünme becerisi gelişir. Algısı yükselen çocuklar, şifre çözme kabiliyeti kazanır ve bu bir tutkuya dönüşürken atölye sırasında da son derece keyifli zaman geçirmiş olurlar. Gezgin Çocuk tecrübesi ile gerçekleştirilen her bir atölye, çocukların eğlenirken öğrenmesi mantığı ile tasarlanmaktadır. Atölyelerin başarısı da bu yaklaşımdan geliyor.