Çağımızın üstün becerilere sahip çocuklarını yetiştirmek için belli alanlara ekstra önem vermemiz gerekiyor. Yeni nesil çocukların ilgisini çeken ve bununla birlikte becerilerini bir adım daha öteye taşıyan inovasyon ve yaratıcı düşünme alanındaki atölyelerimiz, tam anlamı ile çocuklarımızın kabiliyetlerini geliştirip dünyalarını genişletmek üzere tasarlanmıştır. Gezgin Çocuk eğitmenleri çocuklara beyni daha kullanışlı ve iyi hale getirerek yaratıcı düşünmeyi geliştiren atölyeler düzenliyor.

Yaratıcı Düşünme
Yaratıcı düşünme, zihni geliştirerek bakış açılar kazandırmayı hedefler. Çocuklar, yeni bakış açıları kazanarak farklı yol ve yöntemler ile öne çıkarlar. Gezgin Çocuk ekibi, özel etkinlikler ile atölyeleri, hem eğlenme hem de öğrenip deneyim kazanma fırsatına dönüştürüyor. Atölye çalışmaları sırasında, çocuklarımız zihinlerini aktif kullanarak doğrudan çok yönlü düşünme içerisinde yer alıyor.
Yaratıcı Problem Çözme
Çocukların düşünce dünyasını yani ufkunu geliştirerek problemler karşısında hem hızlı hem de alternatifli çözümler bulması sağlanır. Gezgin Çocuk ekibinin tasarladığı projeler ile atölyeler sırasında çocuklar bizzat çözümün merkezinde yer alacak ve yaratıcı problem çözmeyi deneyimleyecek.
Yaratıcı Yazarlık
Çocuklar için yaratıcı yazarlık demek, hem hayal kurmaya teşvik demektir hem de hayal edilenleri kelimelere dökme becerisi, düşünceleri derleme ve düzenleme kabiliyeti kazanılması anlamına gelir. Bunu sağlayan atölye çalışmaları, bizi yeni minik yazarlar ile tanıştırıyor.

Scamper
Yer değiştirme, birleştirme, uyarlama, küçültüp büyütme ve yok etme gibi kavramları temel alan Scamper tekniği, çocukların hayal gücünü geliştirip kullanmasını sağlayan özel bir yöntemdir. Böylece çocuklarımız düşüncelerini değiştirip geliştirerek var olan yaratıcılığını geliştirebiliyor ve kullanıyor.
Sinektik
Sinektik öğrenmeyi temel alan Gezgin Çocuk atölyelerinde, birbiri ile ilgisi olmayan farklı iki kavram arasında bağ kurma yoluyla öğrenme gerçekleşir. Dolayısıyla çocuklarımızın gelişimi için önemli bir eğitim süreci tasarlanmış olur. Düşünme ve bağlantı kurma beyin gelişimi hızlı tüketim çağında çocuklar açısından oldukça önemlidir.

Ürün Tasarım
Ürün tasarlamak, ayrı bir beceridir. Ürün tasarım atölyeleri gerçekleştiren Gezgin Çocuk ekibi, bu süreçte çocukların hayal güçlerini kullanarak tasarlama becerisi kazanmasını sağlıyor ve her atölye sonunda çocukların ellerinde kendi tasarımları oluyor. Ortaya kendi fikirleri ve emekleri ile yeni bir şey çıkarmaları hem özgüvenlerini geliştiriyor hem de düşünme konusunda teşvik ederek yeni fikirler üretmelerine yardımcı oluyor.
Gezgin Çocuk atölyeleri sayesinde, İnovasyon ve yaratıcılık alanında gerçekleştirilen her bir çalışma, öğrencilere birbirinden farklı beceriler kazandırırken fark yaratan ürünler ortaya koymalarını mümkün kılar. Yeni fikirlere açık olma, orijinallik ve özgünlük kavramını benimseme, problem çözme becerisi kazanma, fikirleri dönüştürebilme ve risk alabilme, öncelikli olarak hedefelenen kazanımlardır. Diğer taraftan ince espri yeteneği, sonucu kestirebilme, esnek düşünme, fikirlerini akıcı bir şekilde ifade edebilme ve zengin düşünme kabiliyeti de elde edilecek önemli kazanımlardır.