Kodlama eğitimi, gelecek nesil için bir tür okuryazarlıktır. Bununla birlikte çocuk gelişimine önemli katkılar sağlar. Bu eğitim sadece kodlama becerisi ile sınırlı kalmıyor. Kısa kısa kodlama eğitiminin çocuk gelişimine olan katkılarına bakacak olursak, belli durumlar ön plana çıkıyor.
Algoritmik Düşünme Becerisi
Robotik kodlama eğitimi sayesinde çocuklarımızın öncelikle kazanacağı becerilerden biri algoritmik düşünme becerisidir. Bu durum, çocuğumuzun bir sistem ya da problemi çözme aşamasında net, basit ve küçük adımlarla nasıl sonuca ulaşacağını planlayabilmesidir. Tüm yaşamına etki edecek bu düşünce tarzı, çocuk gelişiminin oldukça önemli bir parçasıdır.
Özgüven Kazandırma
Kodlama eğitimi, çocuklarımıza hayal etmenin ve hayalleri gerçekleştirmenin bir sınırı olmadığını gösterecek. Bu sayede kendine güveni tam olan çocuklar yetişmiş olacak. Özgüvenin ise hayatın her aşamasında ne kadar önemli olduğu gayet bilinen bir gerçek…
Azimli ve Kararlı Olma
Kendine güveni olan çocuklar, hayallerinin ve tutkularının peşinden koşarken kararlı bir tutum sergilerler. Azimlidirler ve başarıya ulaşabileceklerinden emindirler. Başarılı da olurlar. Başarılı olmak, öğrenilen bir mücadele sürecinin son adımı ve kodlama eğitimi, çocuk gelişiminde böylesine önemli bir yere sahiptir; çocuklarımıza başarılı olmayı öğretir.
Yaratıcılığı Geliştirme
Robotik kodlama, sonu olmayan bir hayal dünyasıdır aslında. Her bir hayal, bir projeye dönüşür ve her proje, yeni hayalleri de beraberinde getirir. Bu durumda ise yaratıcılığı geliştirecek uygulamalar birbirini izler. İşte bu, çocuk gelişiminde her zaman hedeflenen bir sonucu bize getirmektedir.
Sayısal Becerilerin Geliştirilmesi
Robotik kodlama, sayılar ile daha fazla ilişki içerisinde olmayı sağlar. Bu durumda ise sayısal beceriler istemsizce geliştirilecektir. Çocuğumuzun yaşamına olan etkileri ise veri analizi yapabilme, hesaplama hızında artış ve problem çözme becerisi şeklinde olacaktır.
Zararlı Etkenlerden Korunma
Bu durum aslında çocuk gelişimine bir tür koruma etkisi ile katkı sağlanmasıdır. İnternette zaman geçirip zararlı içeriklere maruz kalan çocukların gelişiminde ciddi problemler olabilirken kıymetli zamanını, zekâ ve yeteneğini robotik kodlamaya yönlendiren çocuklarda inanılmaz bir başarı gözlenmektedir. Üstelik zararlı içeriklere maruz kalma oranı da son derece düşmektedir.