Çocukların hayal gücü, yetişkinlerin erişemeyeceği bir düzeydedir. Dolayısıyla bu hayal gücünün yarattığı hayalleri gerçeğe dönüştürme imkânını çocuklara vermek, onların geleceği için en doğru eylemlerden birisidir. Konu hayal ve hayal gücü olduğunda ise ilk akla gelen, elbette sanat oluyor. Sanat; türleri, tarzları ve uygulamalarıyla sonsuz bir evren gibidir. Peki, hem müziğin hem dansın hem de görsel sanatların bir arada bulunduğu bir tarza “Hayır!” diyebilir misiniz?
Beden perküsyonu; dans, müzik ve görselliğin bir arada öğrenilip icra edilmesi ile ortaya çıkan bir tarzdır. Beden perküsyonu atölyeleri son yılların revaçta olan eğitim etkinliklerinden olsa bile, beden perküsyonu çok eskilere dayanan bir yöntemdir. İnsanın kendi vücudu ile sesler çıkarıp, bu seslere uygun bir ritim tutup, bu ritme uygun dans ederek görsel bir şov sergilemesi, beden perküsyonudur. En eski beden perküsyonu yöntemlerini ise hayatımızın içinde, sıklıkla kullanıyoruz. Örneğin “alkışlamak” gibi.
Bu basit öğrenilebilen kapsamlı bir tarzdır. Gezgin Çocuk Atölye olarak, çocuklara muazzam faydaları olan beden perküsyonunu eğitim programlarımıza ekledik. Böylece çocukları eğlenerek öğrenmenin yanında sanatın da tadını çıkarabilecek. Çocuklar; eğlenmek, öğrenmek, sanata yönelmek, zihinsel ve fiziksel gelişim gibi etkilerin yanında kusursuz iletişim kurma yeteneği de kazanacaklar. 4 – 10 yaş arası çocukların dahil olabildiği gruplar ile takım çalışmasını ve uyum sağlamayı öğrenen çocuklar, gruptaki çocuklar ile sanat üzerinden iletişim kurabilecek.
Gezgin Çocuk Atölye olarak açtığımız Beden Perküsyonu Ritim Atölyesi etkinlikleri kapsamında, çocukların yaratıcılığını geliştirme yönünde de çalışmalar yapıyoruz. Çocuklara kendi enstrümanını yapma imkânı verirken, evde bulunan eşyaları farklı şekillerde kullanabilmesini sağlıyoruz.
Beden perküsyonunun çocuklara sağladığı faydalar ise şöyledir:

- Takım çalışması becerilerini geliştirir.
- Zihin ve beden arasında koordinasyon kurma yetisini geliştirir.
- Odaklanma ve konsantrasyon sorununu ortadan kaldırır.
- Refleksleri kuvvetlendirirken ve beden hakimiyetini öğretir.
- Görsel ve işitsel hafızanın aktif kullanılmasında etkili olurken duyu organlarının aktif koordinasyonunu yönetebilme konusunda da gelişime faydalıdır.
- Vücudu daha verimli bir şekilde kullanmayı öğretirken, çocukların farkındalık duygusunu artırır.
- Rehabilitasyona ihtiyacı olan çocuklar için de (fiziksel engelli olsa bile) verimli ve faydalı olan bir aktivitedir.