Yükleniyor…
Gezgin Çocuk STEM+A * Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik ve Sanat2020-08-02T10:49:21+00:00

STEM+A Nedir?

Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik), Mathematics (Matematik) ve Art (Sanat)

STEM, bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat kelimelerinin İngilizce karşılığının baş harfleri ile oluşturulmuş bir kavramdır. Yani siz değerli öğrencilerimizin, üretim ve buluş yapma becerileri kazanmasını hedefleyen bir uygulamadır.

STEM-Maker?

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik hatta sanat alanlarında kendini geliştirip, edindiği bilgileri bir ürün ya da teknoloji olarak ortaya koyan Maker çocuklar, STEM-Maker olarak ifade edilir. Siz çocukları sorgulama ve araştırmaya iten bu kavram, teknoloji üretme yolculuğunda analitik düşünme, problem çözme, durumları ilişkilendirme gibi çeşitli becerilerin geliştirilmesini de sağlamaktadır.

Kodlama Nedir?

Kodlama, insan ve bilgisayar arasındaki etkileşimi sağlamaktır. Bunun için bilgisayara çeşitli komutlar vermeniz gerekir ve bunu yaparken de bilgisayarın dilinden konuşmak zorundasınız. Kodlama kavramını basit bir ifade ile bilgisayar dili olarak tanımlasak hiç de yanlış olmaz.

Algoritma Nedir?

Algoritma, belli bir sorunu çözme ya da belli bir amaca ulaşma hedefi ile tasarlanan bir yolun adım adım işlem basamakları ile izlenmesidir. Her bir adımı açıkça belirtilmiş, başlangıcı ve sonu olan işlemler kümesini kısaca bu şekilde ifade edebiliriz.

Robotik Kodlama Eğitimi Nedir?

Robotik kodlama, bir robot ya da bilgisayarın okuyup uygulayabileceği komutlar yazmaktır. Bugün çevremizde pek çok küçük büyük robot, bu mantıkla hareket eder ve insanların komutlarını yerine getirir. Robotik kodlama eğitimi ile çeşitli robotik sistemlerin sizin emriniz ile hareket etmesini sağlayabilir, tıpkı filmlerdeki gibi bir robota sahip olabilirsiniz. Geleceğimizin hemen hemen en önemli konusu olduğu için de özellikle günümüzde öğrenciler için oldukça büyük bir yere sahiptir bu eğitim. Ayrıca çok da eğlenceli bir çalışma alanı…

Maker Nedir?

Maker, yeni bir kavram olmakla birlikte geleceğin akımıdır. Maker hareketi ile çocuklar bilgisayarda oyun oynayarak zaman geçirmiyor ve “kendin yap” fikri ile kendi robotik kodlamasını yapıyor. Çocukların küçük yaşlarda beceri ve enerjilerini teknolojik cihazlar ve de hayatı kolaylaştıracak ürünlere yönlendirmeleri ise hayrete düşüren sonuçlar ile karşılaşmamızı sağlıyor. İşte bu kendin yap hareketi, Maker kavramı ile ifade ediliyor ve yeni nesil hayal ettiklerini gerçekleştiren çocuklar Maker olarak niteleniyor.

Robotik Kodlamanın Faydaları

Robotik kodlama, özellikle siz çocuklar için çeşitli faydaları beraberinde getirir. Analitik düşünme becerisi, olay ve durumların ilişkilendirilmesi, yaratıcı düşünme, problem çözme becerisi, sistematik düşünebilme ve makinelerin çalışma mantığını anlayabilme, robotik kodlama eğitimi ile mümkün olmaktadır. Yani bundan sonra robotlar sizden sorulacak!

Robotik ve Kodlama Konusunda Evde Çocuklarımız İçin Neler Yapabiliriz?

Kodlama Eğitiminin Çocuk Gelişimindeki Yeri

Çocuklar Neden Kodlama Öğrenmeli?

Diğer Yazılar

Tinkercad ve Tasarım

Kendi tasarımlarını yapmak isteyen, hayal gücünü konuşturmak isteyen çocuklar, işe Tinkercad ile başlayabilir. Kodlama eğitimi için önemli bir adım olan bu program, indirme ve kurma gereksinimi olmadan

Makey Makey

Makey Makey, Make ve Key kelimelerinden gelir. Anahtar üretmek olarak tanımlanabilecek bu kavram, çocuklara ve gençlere hitap eden bir tür icat kiti olarak tanımlanabilir. İcat çıkaran

Go to Top